Kurv 0

Hvorfor er intimhygiejne vigtigt ved urininkontinens?

Når man bruger inkontinensprodukter, er det meningen, at man helst helt skal glemme, at de er der! De skal være diskrete og behagelige at bruge, så man kan leve sit liv, som man plejer. Over tid kan man dog komme til at opleve gener som rødme eller kløe, hvis huden får det for varmt. Heldigvis kan du - med få, simple råd - selv gøre noget for at opretholde en sund intimhygiejne.

Hvorfor opstår kløe og rødme ved brug af urininkontinensprodukter?
Vores hud og slimhinder i og omkring intimområdet er meget sarte og bliver let påvirket af ændringer. Moderne inkontinensprodukter er lavet med åndbart materiale, og de er tynde og lette, for at man mærker mindst mulige gener ved brug. Alligevel vil miljøet i intimområdet ofte blive varmere og mere fugtigt, end hvis man blot har undertøj på.

Hvorfor skal man IKKE bruge almindelig bodyshampoo eller sæbe?
Surhedsgraden (pH-værdien) er lav i intimområdet. En almindelig bodyshampoo eller sæbe har ofte en højere pH-værdi. Så selvom man i bedste mening prøver at holde området rent med almindelig sæbe, kan det tværtimod udtørre huden og gøre den mere sårbar over for rødme, kløe og i svære tilfælde infektion med svamp og/eller bakterier. En god intimsæbe, med så lav pH-værdi som muligt (3,5 – 4,5), fjerner derimod de fleste urenheder uden at irritere hud og slimhinder.

7 tips: Sådan forebygger og letter du gener med god intimhygiejne

Oplever du rødme eller irritation af huden i intimområdet, skyldes det næsten altid et varmeproblem eller uhensigtsmæssig hygiejneprocedure. Du kan i langt de fleste tilfælde både forebygge og afhjælpe gener ved at følge vores 7 bedste tips:

1. Vælg altid et inkontinensprodukt, der er så lille som muligt og så stort som nødvendigt.

2. Skift altid dit inkontinensprodukt ved hvert toiletbesøg. Det er den nemmeste måde at holde huden tør. Herigennem kan du også forebygge blærebetændelse, infektioner og hudgener.

3. Vask dig forneden 1-2 gange pr. døgn med vand og uparfumeret intimsæbe med en pH-værdi på 3,5 - 4,5. Intimsæbe har en lav pH-værdi og renser uden at udtørre hud og slimhinder. Følg altid instruktionerne om brug og dosering på emballagen.

4. Ønsker du at vaske dig efter hvert toiletbesøg, så brug evt. en vaskecreme eller lunkent vand, da det er mest skånsomt for den sarte hud i intimområdet.

5. Når du vasker dig med vand, er det vigtigt at tørre grundigt efter, da en fugtig hud er sårbar over for irritation. Hvis huden allerede er øm eller irriteret, så dup forsigtigt området tørt med et blødt håndklæde eller papir efter vask. Undgå også at dække huden til, før den er helt tør.

6. Du kan smøre huden i intimområdet med barrierecreme eller spray 1-2 gange pr. døgn. Cremen smøres på en ren og tør hud og giver en vandafvisende beskyttelse. Sørg altid for, at cremen smøres i et tyndt, jævnt lag, da tykke cremelag også kan danne grobund for svamp og bakterier.

7. Vi oplever ekstremt sjældent, at vores kunder udvikler allergi over for Abenas inkontinensprodukter, som næsten alle er svanemærket og dermatologisk testet. Hvis du alligevel oplever symptomer på allergi (fx knopper eller udslæt), så kontakt din læge med det samme.

 

Har du spørgsmål, vi ikke fik svaret på ovenfor? Eller har du brug for hjælp til at vælge det rigtige produkt? Så læs mere på DenGodePleje.dk. Du kan også ringe eller skrive til vores dygtige rådgivere her