Kurv 0

Hvad er tranginkontinens?

Tranginkontinens og overaktiv blære er to begreber, der dækker over samme problem: Urinblæren er overaktiv og giver signal om trang til tømning selv ved kun en lille mængde urin i blæren. En person, som lider af alvorlig tranginkontinens, kan gå på toilettet op til 40 gange per døgn mod normalt ca. 7 gange.

For personer, der lider af tranginkontinens, er det svært at forudse, hvornår trangen melder sig og urinafgangen begynder. De oplever en pludselig, ukontrolleret urinafgang, der starter med en ofte kraftig trang, som kan være mere eller mindre smertefuld.

Urinlækagen kan variere fra enkelte dråber til en hel vandladning. Det er heller ikke usædvanligt, at der kommer trang, uden at der sker lækage. Der kan være flere årsager til tranginkontinens, blandt andet infektioner, gynækologiske problemer og neurologiske sygdomstilstande.

Der findes flere forskellige behandlinger for tranginkontinens. Et behandlingstilbud kan fx bestå af blæretræning, hvor man forsøger at øge urinblærens kapacitet. Hvis blæren kan rumme mere urin, har den pågældende person nemlig brug for færre toiletbesøg.

Der findes også lægemidler til at dæmpe blærens overaktivitet. Oftest kombineres behandlingen med både blæretræning og medicin. Andre behandlingsalternativer er hormontilførsel (lokal østrogenbehandling), el-stimulering eller akupunktur. Derudover anbefales bækkenbundstræning ofte i forbindelse med tranginkontinens.

I træningsperioden er det normalt at bruge en form for absorberende produkter. Disse afprøves altid individuelt efter behov. Passende produkter til tranginkontinens er fx Abri-San, Abri-Form eller Abri-Flex.

Tal altid med en kontinenssygeplejerske, læge eller uroterapeut for at finde årsagen og få den rigtige behandling.

Herunder kan du se hvilke typer produkter vi tilbyder personer med tranginkontinens

åbne bleer, inkontinens, voksenbleerbukseble, voksenbleertape bleer, inkontinens, voksenbleervaskbare underlaginkontinens, voksenbleer, bæltebleer

Se alle vores inkontinensprodukter
eller
Læs mere om inkontinens og pleje